Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Likaolikaliv blogg

http://likaolikaliv.com/2018/08/15/att-gora/
Nya inlägg

Woolisar och höstrusk

Hösten är verkligen här! Så nu är det dags för förändring i vardagen igen. Plocka bort alla jeansjackor och gympaskor och fram med kängor och fodrade ytterkläder. Jahapp, jaja bara att anpassa sig. Vädret väntar ju inte på min mentala omställning utan dundrar bara på i egen takt.  Det finns garanterat fördelar med kallare höst och vinterväder. Så då får jag välja att tänka på fina saker istället. Jag tänker på varm choklad i mugg, öppna tända kakelugnar, pepparkaksbak som doftar ljuvligt och sköna filtar efter en blåsig frisk uteaktivitet. För att inte glömma hur mysigt och skönt det är att krypa ner i en varm säng, istället för varma klibbiga sommarnätter med myggsurr…  Här nedanför på bilden ser ni mina fina armvärmare som äntligen kommer till rätta! #woolisar

Rosig närvaro

I jobbet med människor som inte känner att kostymen/klänningen inte riktigt sitter bra, eller ens orkar klä på sig den...ja, då känner man att den där enkla, underbara rosen blir som balsam över hela kroppen. Bara stå där vid rosbusken, hålla handen försiktigt om blommans blad och se färgerna som skiftar, det är fint. Mer än så behövs inte.

Godagar

Tre dagar med fullt ös, från måndag kväll till torsdag kväll, ingen avknapp som används bara lite paus här å där. Jag har varit lyckligt lottad att få ta del av information och kunskap som kommer göra att jag kan utföra mitt arbete med större tillfredsställelse. Det är givande och roligt när kursledarna är kompetenta och engagerade i sitt ämne. Känslan jag har nu är att jag känner att min egen kunskapsbank blivit tyngre, jag kommer att med större säkerhet kunna vara tryggare i de bedömningar och åtgärder jag utför och rekommenderar. Vara mera aktiv i att utveckla strategier och aktiviteter som är meningsfulla för verksamhetens patienter. Så, dags att fortsätta jobbet, full fart framåt med större medveten eftertanke!

Arbetsterapi MÅSTE bli en spikad profession i skolan

Oj, läxläsning är tydligen prio i framtidens skolsatning. Va? Är det inte individanpassad skolgång, under skoltid, som borde få en ordentlig satsning? In med fler professioner, arbetsterapeuter och fysioterapeuter, som tillsammans med övriga i elevhälsoteamet kan se och utföra en åtgärdsplan för eleverna med särskilda behov. DÅ kommer läxläsningen och uteblivna resultat med all säkerhet knappast ses som ett växande  problem.

Köksfunderingar

Vi klickar runt på massa sidor som handlar om kök just nu. Vi har vissa punkter vi vill pricka in, ex. Ljusa/gråa luckor, smarta förväntningar, rutigt golv (?), och kanske några öppna hyllor. Hittade det här fina köket som inspiration, det prickade ganska många av våra önskemål. ...sa jag vitt kakel också? 😀